2016-sesongen er godt i gang, men først en kort oppsummering av 2015 som ble en kjempesesong for min del. 

Med ambisjoner om videre utvikling og en topp 6 i NC maraton, ble endelig fasit 4 4. plasser, en 6. samt 6. i NM og 3. sammenlagt i maratoncupen. Dette var over all forventing, men ikke desto mer inspirerende å etablere seg helt i teten i de fleste rittene. Jeg kjører veldig jevnt, men jeg hadde noe små ekstra formtopper tidlig i april/mai og i juli/tidlig august. Min eneste nedtur i fjor kom i sykkelkrossesongen, hvor kapasiteten var flere hakk tilbake i forhold til maratonsesongen. I ettertid er jeg faktisk glad for det, for det førte meg inn i en nøye studering av treningsdagboka. Jeg tror jeg nå er mer klar over hva som skal til for å føre meg i form. Kort fortalt dreier det seg om veldig høye treningsvolum og mange laaange turer en periode i forkant av ønsket formperiode.  Dette skal jeg være mer bevisst på i 2016. Veldig gledelig var det likevel at jeg fikk til et kanonbra siste cx-ritt i NM i Svelvik i november hvor jeg ble nr. 6. Det ga skikkelig giv inn mot ny sesong. 

Jeg er anlagt slikt mentalt at jeg fungerer bedre om jeg har målsetning om ytterligere progresjon i styrke og kapasitet, snarere enn veldig resultatorienterte mål. Det ligger likevel i sakens natur at en individuell pallplass i NC maraton er på sin plass i 2016! I jakten på utvikling, dreier det seg stort sett om videreføring av det som har fungert godt for meg tidligere. Dvs. en periode nå med fokus på dieselmotoren i form av mengde med rolig turer og hardøkter som ligger på terskel, enten som intervall 5-6 x 10 min eller 60 min kontinuerlig på sweet spot. Etterhvert vil jeg legge inn såkalte krisskrossøkter hvor jeg fluktuerer over og under terskel, for å øke evnen til å kjøre over terskel og dermed kunne sitte med når rittene avgjøres, avgjørende bakker, harde starter osv. Det er mer intenst , og totalt dragtid er da gjerne noe kortere, f.eks 45-50 min. Etterhvert som sesongen nærmer seg kjører jeg mer intense og kortere økter som dreier seg mer om å bygge Vo2maks, f.eks tradisjonelle 6 x 5 min, pyramide o.l.

Iom at sesongen varte helt til november, kommer jeg ikke til å konkurrere før i mars. Jeg anser det nå som viktig å benytte energien til hardtrening i nøye wattkontrollerte hardøkter. Det betyr at jeg ikke kommer til å stille i mange vinterritt, dessverre, men jeg må gjøre de prioriteringene jeg har tro på. 

Når det gjelder utstyr og personlige samarbeidspartnere er jeg så heldig å ha avtale med Scottimportør Ramo i 2016. Scott Spark 900 er en helt rå rittfulldemper som passer perfekt til maratonritt med factorydemperne Fox nude som gir 3 helt distinkt forskjellige innstillinger. Kult er det også at Scott igjen leverer Cx-sykler av ypperste klasse. 

Videre vil Vertical Playground, definitivt den kuleste og mest kvalitetsbevisste sportsbutikken i Norge, støtte meg sykkelrelatert utstyr og kompetanse. 

Nytt for året er at Squeezy Norge støtter meg med energiprodukter. Det er knallbra produkter jeg fullt og helt kan stå inne for og liker veldig godt. Det er dessuten veldig bra og tillittsvekkende folk. Forhåpentligvis får vi i gang en forhandler ihvertfall på Kongsvinger. 

Linker så dere selv kan sjekke ut the good stuff: 

http://squeezy-norge.no/om-oss/

http://www.scott-sports.com/us/en/

https://www.vpg.no

Da er det bare å stride til verket, gode syklister skapes på vinteren! Og så må man ikke glemme opplevelsene og mulighetene til å nyte naturen som sykling gir.  Ønsker alle lykke til med treningen og gode sykkelopplevelser ! :) 

Chr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top